“TV screen” cum zice si maestrul Bregovic

“Forget it all
The TV screen
TV screen makes you feel small
No life at all

Now that you have turned it off
It’s harder than you thought
No one wants to give a damn
Or even hear a thought “

Gandul asta a pornit de la Radu si de la noul site PROTV pe care l-am lansat (acum nu ma laud ca firma noastra l-a facut, dar chiar foarte complex si oamenii de acolo au o super-echipa care o sa-l sustina cu content din tot trustul).

Faza este ca intr-adevar s-a schimbat conceptul cu televiziunile:

1. S-a dus naiba televizorul pentru o parte a populatiei (aia mai cu banuti).
2. Dar televiziunea ca forta mediatica a ramas (de fapt chiar e un paradox – audienta scade in lume, dar profiturile cresc: vezi HBO care a avut in 2005 cea mai mica audienta, dar cele mai mari incasari – bine HBO merge pe abonamente, dar si cei care traiesc in publicitate o duc la fel de bine).
Baietii din liga grea sunt gata sa pompeze bani frumosi in online pentru ca inteleg ca televiziunea este noul radio (ca s-o spun mai eufemist ca Radu). Viitorul este highly-personalized content with highly-targeted ads. Si in care se pot face bani mult mai frumosi decat din cele o suta de feluri de a spune “detergent” gospodinelor. Uite un post misto pe tema TV advertising de la Eugen. Combinatia de TV + Internet permite sa distribui publicitate si la ceasuri Vacheron nu numai la Swatch. Si baietii grei or sa se prinda.

3. Televiziunea si trusturile mari de presa in genere or sa inceapa si in .ro lupta cu companiile pur-online. De vazut cat marketshare vor castiga. Cel putin pe continut eu zic ca nu au cum sa piarda. Si my feeling este ca nu vor cumpara. Pentru ca nu au de ce. Sau it’s better to build than to buy in their case. Parerea mea este ca firmele pur-online nu au ajuns la nivelul necesar ca sa fie investitii sigure (inca sunt mult-mult prea antreprenoriale si pot fi dizlocate relativ usor de trusturile media care au expunere mediatica mare.)
4. Strategia PROTV-ului de a baga video e o idee buna (trebuie bagat un pic mai mult continut text pentru oamenii care se afla la munci si nu vor sa dea play la orice – vezi CNN). Deoarece continutul video este complet copyrightabil (adica siturile de agregare nu il vor putea lua ca pe cel textual). Plus ca se diferentiaza si de ziare.

5. Aplauze si pentru increderea in dezvoltator (adica TreeWorks). Eu zic ca a fost o colaborare foarte buna. Si pentru deschiderea la sugestii.

Succes asadar. Si asteptam si alte initiative romanesti la acelasi nivel de complexitate si de sustinere cu continut.

6 Comments »

 1. Catastif » Concert misto said,

  September 26, 2006 @ 17:58

  […] Ca tot scrisesem acum 2 minute¬†un post pe blogul Tree numit “TV Screen”¬† cum zice si maestrul Bregovic, si ca tot ascult acum Ziggy Stardust – David Bowie (legatura dintre ei poate sa fie Iggy Pop, nu?), ei bine sa anunt si eu ca o sa fie un concert a lui Bregovic pe data de de 20 octombrie. […]

 2. Vladimir said,

  September 26, 2006 @ 18:18

  Foarte misto siteul. Sunteti concurenti nostri dar ati facut o treaba super buna. Eu l-as fi gandim mai aerisit dar e ok si asa.
  Ca trusturile media au content e adevarat, dar mi se pare o greseala sa dezvolte proiecte in .ro sub umbrela unor televiziuni sau radiouri. Astept proiecte dedicate strict pe online… nu extensii pe online din alte medii. Poate ca nu va mai dura asa mult.

 3. catalin said,

  September 27, 2006 @ 09:32

  Salut Vladimir, ma bucur ca iti place.
  Impresia mea este ca e mai bine sa creeze canale indenendente folosing in acelasti timp brandul creat offline: vezi CNN, NYT, Wall Street Journal.

 4. alin said,

  September 27, 2006 @ 22:05

  siteul chiar arata bine. felicitarile mele. in ultimii ani, am inceput sa invat din ce in ce mai des pe propria piele ca in romania, foarte putini oameni pot face un layout bun pentru un site de stiri / portal.

 5. Cop said,

  September 29, 2006 @ 02:27

  N-am apucat sa-ti spun parerea mea face to face vis’a’vis de site-ul pro-ului asa ca o voi face aici. Pe scurt site-ul e bine facut. Si aici ma refer la partea de programare. Sint citeva lucruri care trebuie rezolvate ( o lista a tuturor blogurilor existente de exemplu, iar din linux sint mici probleme la design , daca am timp o sa fac screenshots si le pun online). Pe blog la mine ai niste statistici de trafic dupa lansare.

  P.S. Nu-i omoara nimeni pe aia de la Adobe sa scoata un flash de linux la zi sa putem vedea si noi flv-urile ?

 6. Cop said,

  October 4, 2006 @ 00:55

  Intre timp am modificat noi azi parametrul de la playerul de flv-uri din ( 8.0.0 in 7.0.0 ) si acum merge si pe linux . Am descoperit ca merge cu totul intimplator cind am facut un backup la site. Singura chestie deranjanta e faptul ca pe linux fereastra de flash nu are transparenta ( sper sa rezolve asta in flash9 ) si unele butoane nu se pot apasa.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment