Users have Great Expectations

Cand cumpar un telefon ma astept sa poata suna, sa imi salveze mesajele si sa nu se descarce imediat, ca doar de aia se numeste mobil. La fel, atunci cand caut ceva pe internet sau intru pe o pagina am anumite asteptari. De exemplu, prefer sa nu imi instalez tot felul de plug-in-uri doar ca sa pot vedea pagina, vreau sa vad toate literele, sa nu existe mii de bannere care sa transforme navigarea intr-un labirint intortocheat.

Intrebarea este: in ce mod produsul tau raspunde nevoilor consumatorilor? Satisfacerea nevoii de simplitate si organizare nu mai este doar cireasa de pe tort, pe care o acorzi utilizatorului ca pe o favoare. Este chiar blatul!

Despre uzabilitatea siturilor si a aplicatiilor web. Cu alte cuvinte, despre cum faci cautarea / navigarea usoara pentru utilizator, astfel incat sa simta ca lucrurile vin de la sine si ca nu trebuie sa isi bata capul pentru a gasi link-ul spre prima pagina sau cuvantul cautat intitial pe google. Pentru ca, inconstient (involuntar), toti avem anumite reprezentari despre un meniu, despre locul unde ar trebui sa se afle Cosul de cumparaturi sau versiunea in limba straina. Suntem familiarizati cu Arial sau Times NR si nu cu Haettenschweiler sau Kartika.

Nu incerca sa reinventezi roata. Imbunatateste-o. Pentru ca asteptarile noastre se bazeaza pe ceea ce cunoastem deja. Iar la nivelul uzabilitatii: cu cat e mai simplu, cu atat e mai usor. Si mai vizitat. 🙂

1 Comment »

  1. Constantin Cocioaba - personal blog » Blog Archive » Usability, vizitatori si Orlando said,

    October 21, 2006 @ 07:19

    […] La 5 dimineata m-am dus sa imi iau tigari. Mda. Otra vez in dependenta. Am zis sa imi iau Marlboro Lights (normal fumez Winston Lights) in spiritul ideii ca Marlboro e definitiv o tigara mai buna decat Winston. Teapa. Prima tigara avea gauri langa filtru. O bucurie imensa! Am aprins o a doua tigara si imi sare in ochi: Users have Great Expectations. Sure they do! At least the minimum ones! Vorba Liviei. Cand cumpar un telefon ma astept sa poata suna, sa imi salveze mesajele si sa nu se descarce imediat, ca doar de aia se numeste mobil. […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment