This game sucks!

TechCrunch ne povesteste despre lansarea unui nou site, GamerTrainer. Ei spun ca, in ziua de azi, nu e nimic mai amuzant decat a privi o persoana care incearca un joc pentru prima oara. Apasa simultan pe prea multe butoane, isi impusca aliatii si se izbeste cu capul de pereti, in timp ce zbiara “THIS GAME SUCKS!”. Iar o experienta proasta cu un produs vine din probleme de marketing si duce spre abandonarea produsului in sine.

Asa ca, in era in care jocurile nu mai au doar un User Manual, ci carti intregi cu ghiduri de folosire, GamerTrainer iti ofera sedinte de “tutoring”, contra a 30 $/ora, in care experti cu experienta solida in jocul respectiv te invata… cum sa te joci. Momentan, ei ofera suport pentru urmatoarele jocuri: Battlefield: Bad Company, Call of Duty 4: Modern Combat, Guitar Hero III and Rock Band, Halo 2 and 3, Madden NFL 09, Rainbow Six Vegas 1 and 2, Super Smash Bros. Brawl si World of Warcraft.

Imi aduc aminte de o perioada gri din viata mea de gamer(itza) juvenila, cand mi-a dat mari batai de cap jocul Indiana Jones (acela 2D, facut de Lucas Arts). Tin minte ca ajunsesem la o scena in care eram intr-o barca si trebuia sa ghicesc coordonatele care ma duceau spre o pestera subacvatica. Dupa saptamani intregi de truda, le-am ghicit si am ajuns in pestera! Doar ca acolo era foarte intuneric si tot ce reuseam sa fac era sa-l izbesc pe Indiana cu capul de stalactite (sau stalagmite?). La un moment dat, insa, mi s-a parut ca parca-parca se face putina lumina in pestera, asa ca am dedus ca este vorba, probabil, de un test de enduranta: trebuie doar sa astepti pana se face dimineata! Am lasat computerul deschis toata noaptea, iar dimineata mi-a fost zdrobit sufletul cand l-am gasit pe Indiana in aceeasi bezna si cu aceeasi privire clueless pe fata. Am dezinstalat jocul si am revenit la Supaplex. Cei de la GamerTrainer ar fi putut, insa, intoarce aceasta situatie imediat. 🙂

2 Comments »

 1. Raluca said,

  September 8, 2008 @ 14:39

  Uf, ti s-a intamplat sa ai cosmaruri in care actiunea sa se desfasoare in cadrul unui joc? De-acuma, cand o sa visez ca ma ataca Scorpion sau SubZero am sa zic “Computer, engage phonecall to GameTrainer! GameTrainer, what was the jawbreaker combination?! ctrl+ whaaat?!”

 2. Rezistenţa Franceză said,

  September 8, 2008 @ 23:01

  Test de “enduranţă” ? Ăsta-i inventat de tine. Poate voiai să zici test de rezistenţă ?

  Iar situl de care vorbeşti nu e o idee rea. Pentru cei cu mulţi bani şi timp puţin poate fi util.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment