The Cloud

Cloud computing defineste un nou stil de a folosi computerul, programele devenind servicii disponibile pe internet. Norul defineste conceptul de software ca serviciu, computerul folosit devenind asfel doar un access point, informatia fiind stocata si redata utilizatorului indiferent de computerul de pe care se conecteaza.

In era in care, pentru a-ti proteja informatiile de pe computerul personal trebuie sa fii expert in antivirusi, firewall-uri, adica sa fii tu insuti un hacker, ideea cloud-ului devine o solutie tot mai promitatoare. Stocarea datelor personale in sute de servere ingreuneaza foarte mult furtul de informatii. Totusi, cloud-ul poate deveni o solutie abia atunci cand modelul va fi unul matur si sigur atat pentru companii, cat si pentru utilizatorii simpli.

Si poate ca reinventarea modului in care vedem utilizarea computerului este necesara, tinand cont de faptul ca un studiu al EMC Corporation arata ca in 2010 vom crea si copia aproximativ 988 de miliarde de GB (988 de exabiti). In comparatie, in 2006, universul digital acoperea doar 161 de exabiti.

Leave a Comment