Telefoane importante

Razboiul modern isi arata poate chiar mai devreme castigatorii. Pe langa companiile de logistica militara, serviciile de protectie si paza moderne, conflictele armate determina telecomunicatiile mobile sa explodeze.

In zone de conflict ca Afganistan, Iraq si mai curand Fasia Gaza, unde economia sufera din cauza razboiului companiile de telefonie mobila fac profituri-record. Explicatia este pe cat se poate de pragmatica, telefoanele mobile fiind de multe ori cea mai putin periculoasa optiune pentru a comunica. In acelasi timp, numarul SMS-urilor trimise a crescut foarte mult, multe fiind trimise ca SMS-uri de suport sau propaganda.

In Palestina, concernul Paltel detine monopolul atat in reteaua fixa, cat si cea mobila, cea fixa avand peste 400.000 de utilizatori, iar cea mobila, 1,1 milioane (potrivit ziarului Haaretz). Alti 700.000 de palestinieni vorbesc de pe cartelele a patru companii de telefonie mobila israeliene. 90% dintre palestinieni folosesc cartele reincarcabile, in timp ce doar 10% au abonament.

Leave a Comment