Simplexity – Ora Ito

Ora Ito este la ora actuala unul dintre cei mai “hot” designeri de produse din lume. Este nascut in 1977.
Chiar daca nu are mare legatura cu webul postez aici cate ceva din povestea lui pentru ca mi se pare foarte plina de invataminte. Este vorba despre atitudine, despre vana, despre motivatie.
Desi este fiul unui cunoscut designer vestimentar francez (Pascal Morabito), juniorul nu a vrut nici o proptea de la taticu’, ba chiar si-a schimbat numele din Ito Morabito in Ora Ito (stiu, suna japonez, dar este francez 100%).

Drumul lui spre glorie este o foarte buna ilustrare a celebrei « Stay hungry, stay foolish ».
Baiatul si-a dat seama ca nu are chef sa mearga pe traseul batatorit de ceilalti: scoala de arte – plimbator de capsatoare intr-o agentie – junior designer – designer s.a.m.d
In schimb si-a suflecat manecile si a inceput sa faca ce stia cel mai bine: design.
Si nu pentru oricine… numai pentru nume ca Louis Vuitton, Swatch, Apple sau Levi’s.
Nu a contat faptul ca nimeni nu-i ceruse asta si ca nu lucra cu adevarat pentru aceste branduri.
Ce a contat cu adevarat a fost faptul ca designurile lui postate pe web au umplut magazinele cu oameni disperati sa cumpere acele produse inexistente (culmea a fost o fabrica din China care chiar a inceput sa produca designul lui Ito pentru un rucsac Louis Vuitton :-D)

Reactia marcilor la abuzul lui Ito ? L-au iubit.
Ca urmare, astazi lucreaza « pe bune » cu multe nume mari, iar creatiile sale imping vanzarile si consolideaza brandurile.

Morala povestii este ca atunci cand ai cu adevarat ceva valoros de spus nu trebuie sa astepti pana cand se face liniste, toata lumea sta jos si toate urechile sunt indreptate catre tine. Pentru ca acel moment s-ar putea sa nu vina niciodata. Este suficient sa o spui direct, fara menajamente, fara frica. Si vei fi auzit.

http://www.ora-ito.com/

Leave a Comment