Seniorii cuceresc internetul

Desi internetul pare a fi un spatiu dedicat noilor generatii, tot mai multe persoane trecute de a doua tinerete apeleaza la acest mediu.

Acest subiect este punctat si de Jens Wolling, profesor la Institutul de Stiinte ale Comunicarii si cercetare in Mass-Media din cadrul Universitatii Ludwig-Maximilians Munchen: ,,Grupa de varsta ce include persoanele de peste 50 de ani este in ultima perioada tot atat de prezenta astazi ca si grupa de varsta 40–49.” Acest lucru se datoreaza atat imbatranirii persoanelor care utilizau deja computerul (faceau parte inainte din grupa 40–49) cat si faptului ca exista tot mai multe cursuri ce pregatesc persoanele de varsta a treia in utilizarea noilor tehnici.

Grupa de varsta 50–59 de ani a inregistrat o crestere semnificativa a interesului pentru internet. Un studiu facut in Germania arata ca daca, in 1997, doar 0,2% din persoanele din aceasta categorie foloseau internetul, in 2008 procentul lor a crescut pana la 64%, iar 25% dintre persoanele peste 60 de ani sunt online.

Totusi, interesele difera intre tineri si persoanele in varsta, acestia din urma preferand site-urile de cumparaturi, cele de oferte turistice si de informatii despre politica si sanatate. Social networking-ul nu este totusi printre preferintele acestei categorii de varsta, doar 8% dintre acestia folosesc internetul pentru asa ceva, in comparatie cu 58% dintre cei cu varsta intre 14 si 19 ani.

Lipsa unor studii detaliate despre consumul de internet in Romania in functie de varsta ne impiedica sa avem o imagine clara, insa putem presupune ca cifrele sunt mai mici la noi in tara, dar ca exista totusi un potential.

Leave a Comment