Salvati planeta, nu mai trimiteti spam-uri

E-mail-urile nedorite nu sunt doar nedorite de catre utilizatori, dar fac si multi bani poluand natura. Institutul de cercetare ICF International a calculat ca cele 62 de miliarde de e-mail-uri spam trimise anul trecut au consumat 33 de miliade de Kilowati-ora, care au produs tot atatea emisii poluante cat 3,1 milioane de masini (mai exact, 7,5 miliarde de litri de benzina) sau cat un oras cu 2,4 milioane de locuinte in aceeasi perioada.

Salvam totusi natura daca ne gandim ca multe dintre spam-uri sunt blocate de filtre. Fara acestea am arunca anual in atmosfera tot atata CO2 cat 13 milioane de masini. Folosirea pe un an a e-mail-ului produce 131 de kilograme de CO2, dintre care 22% din spam.

Alte studii arata ca folosirea computerului si a internetului sunt responsabile pentru 2% din emisiile de CO2 la nivel mondial, tot atat de mult cat intreaga industrie aeronautica.

2 Comments »

  1. ITist said,

    April 15, 2009 @ 19:39

    Oare insa cit spam a fost produs doar de top 1% dintre spammeri, din cei mai prolifici ca au facut din asta o industrie? Am impresia ca un foarte mare procent de acolo vine, fara insa sa am cifre sau statistici. Adica la acele persoane care cu asta se ocupa full-time facind niste mici averi din asta nu merge cu rugaminti de salvat planeta, ci rugaminti in alta parte, ca oamenii legii sa-si faca datoria si sa-i puna sa plateasca pt. ilegalitatile comise.

  2. mogul said,

    May 4, 2009 @ 19:45

    grozav, intra aici http://ertv564564.mybrute.com

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment