Pe vremea cand mobilul era cat caramida…

Si Romtelecom era rege. Si daca mai tineti minte, ne conectam la internet la 11 fara ceva ca sa pierdem noptile. Ce fascinant era internetul atunci. O ocupatie nocturna. De fapt asa era si segmentarea la abonamentele de dial-up: business (adica ziua), si personal (adica nocturn).

In fine nu despre asta voiam sa vorbesc. Voiam sa spun asa: “Pe vremea cand mobilul era cat caramida, noul site Romtelecom ar fi avut o explicatie, acum NU!”

E genul de situatie in care nu pricepi natura schimbarii: de ce sa schimbi ceva bun cu ceva prost. De ce sa schimbi un layout lucrat cu unul aruncat acolo. Si continut mai mult cu continut mai putin.

Vechiul site era creat de Greenpixel (jos palaria pentru profesionalism). Nou site e creat de catre Romtelecom (asa scrie in Metataguri la autor).

Intrebarea este: Are noima sa dezvolti in-house? Mai ales cand nu esti cunoscut ca fiind polul creativitatii in Romania. (I mean, Apple Inc ar putea sa se riste si sa isi faca tot felul de chestii inhouse – desi cred ca sunt prea inteligenti ca sa lase focusul – dar oare acelasi lucru il poate face si Romtelecom sau alte firme de acelasi tip? )

Raspunsul este nu, fireste. Pentru ca o companie buna de web-development intelege cum merg lucrurile. In vreme ce o corporatie de comunicatii intelege alte lucruri, dar nu alea legate de dezvoltarea web.

Este mai ieftin sa dezvolti in-house? Absolut! Da, daca este mai ieftin sa iti fabrici singur mobilierul sau daca este mai ieftin sa chemi un coleg care stii tu ca are Canon Ixus frate sa iti faca pozele pentru afise.

Later update: Sloganul “Sa auzim de bine” nu prea merge cand afirmi ca vrei sa vinzi date, hosting, tripleplay si alte asemenea.

1 Comment »

  1. Costin said,

    October 11, 2006 @ 18:43

    Putin modificat sloganul merge bine la agroturims :).
    Romtelecom cred ca sunt putin panicati. Vezi usurinta instalarii unui telefon Zapp, rapiditatea RDS, si un destul de mare numar de abonati care renunta definitiv. Incep sa manance si altii din pizza si probabil pe anumite segmente incep sa scartaie.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment