O cunosc pe Angelina Jolie

 In 1929, scriitorul maghiar Frigyes Karinthy propunea in nuvela ,,Verigi” conceptul prin care oricare din noi este conectat cu orice alta persoana de pe planeta printr-un lant de cunostinte care are cinci verigi intermediare. Teoria, cunoscuta sub numele de “six degrees of separation” a fost elaborata de psihologul american Stanley Milgram in 1967 care spunea ca in toti oamenii sunt legati prin oamenii pe care ii cunoastem si interese.

Enuntata intr-o lume in care, internetul, telefonia mobila ori social networking-ul nu erau cunoscute, teoria s-ar putea dovedi gresita, iar numarul verigilor sa se reduca la trei. Potrivit unui studiu efectuat de Jeff Rodrigues, specialist in social networking, 97% din participanti spun ca se simt mult mai apropiati de alti oameni astazi decat in trecut. Studiul arata releva faptul ca alaturarea in comunitati care au interese comune (hobby-uri, sport, muzica, religie, sexualitate, etc.) dar si telefonia mobila si e-mail-urile reduc numarul de verigi de la sase la trei.

Asa ca, daca eu te cunosc pe tine si pe alti doi oameni, tu cunosti alti trei oameni si unul dintre ei cunoaste alti trei oameni, iar unul dintre acestia cunoaste alti trei oameni si intamplator pe una dintre aceste cunostinte o cheama Angelina Jolie, mi-ai putea da numarul ei?

Leave a Comment