Muzica pe internet, pro si contra

Pentru ca zilele aceste, mai multi bloggeri au scris despre intentia de modificare a conditiilor de utilizare a muzicii pe internet, in special pe bloguri) am citit mai mult despre acest subiect si am aflat ca blogurile care pun linkuri catre videoclipuri sau melodii preluate de pe site-uri de tipul Youtube, Trilulilu sa fie nevoite sa plateasca pentru drepturi de autor dupa cum scrie HotNews.ro.

Aceasta stire a generat reactii diverse in blogosfera Subiectiv.ro scriind de ,,cai verzi pe peretii internetului”, Marius Sescu dezbate subiectul in postul intitlulat ,,Bloggerilor, ORDA vrea sa texeze embed-ul de fisiere audio sau video” iar Alex Bobica isi numeste comentariul pe aceasta tema ,,OR BA, OR DA”.

Alte posturi pe aceasta tema au scris Zoso.ro, Vivi.ro, Codexpolitic.us, Gramo.ro, Navalitorul.ro, Cosmosul.ro, Kosmin.net, Cafeina.ro, Ipoblog.wordpress.com, groapacuprosti.ro sau tordoran.blogspot.com.

Posturile sunt predominant negative cum ar fi post-ul ,,Sariti, ne confisca internetul!” al lui Arhi, sau post-urile lui Piticu.ro, Petreanu.ro, Dormdeieri.com, joinegru.blospot.com, lorandminyo.ro, bobbyvoicu.ro sau alexandrasimion.blogspot.com.

Pentru o mai buna intelegere a problemei puteti consulta postul pe aceasta tema a lui Bogdan Manolea, director executiv ATPI (Asociatia pentru Tehnologie si Internet) sau postul lui Dan Virtopeanu, director general Voxline Communication şi membru fondator ARONSA (Asociatia Romana a Operatorilor Nationali de Servicii Audiotext).

Leave a Comment