Mouse-ul cu esapament

Un studiu recent arata ca o simpla cautare pe Google genereaza tot atata dioxid de carbon cat este eliminat de jumatate din fierberea unui ibric pentru o cana de ceai. Astfel, o simpla cautare pe Google genereaza aproximativ 7 gr. de CO2.

Desi Google este secretos in ceea ce priveste data center-urile lor si consumul de energie, cele peste 200 de milioane de cautari zilnice necesita cantitati impresionante de energie. Se estimeaza in acelasi timp ca industria IT genereaza la nivel global tot atata poluare cat companiile aeriene.

Dar nu doar cautarile pe internet polueaza, simpla functionare a computerului produce intre 40 si 80 gr. de CO2 pe ora, iar mentinerea unui personaj in Second Life necesita 1.752 KW anual.Este sigur ca daca am calcula si emisiile pentru Twitter, e-mail-uri, Yahoo Messenger etc. am fi foarte posibil direct responsabili pentru extinctia a zeci de rase de animale si plante anual.

Update: Cei de la Google au raspuns studiului pe blogul companiei explicand faptul studiul exagereaza cifrele si ca in realitate, o cautare pe Google genereaza 0,2 gr. CO2.

2 Comments »

 1. Vivi said,

  January 12, 2009 @ 18:37

  Probabil că ai citit deja articolul ăsta:
  http://googleblog.blogspot.com/2009/01/powering-google-search.html

 2. cristi said,

  January 12, 2009 @ 18:53

  Salut Vivi,

  Multumesc pentru link, am citit articolul si am pus si un update la postul scris de mine. Informatiile oferite de cei de la Google sunt interesante, bine argumentate si ma bucura faptul ca respectiva companie ia masuri pentru reducerea poluarii. Incep sa nu ma mai simt chiar atat de vinovat cand dau ,,search”.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment