Le roi est mort, Vive le roi!

Web 2.0, tema atat de la moda in conferinte pare a deveni foarte curand desueta. Web 3.0 este chiar dupa colt si se pare ca va fi literalmente un colt. Web 3.0 poate fi cel mai bine descris ca ,,executable web”. Daca web 1.0 era ,,read-only”, web 2.0 devenind ,,read-write”, web 3.0 va fi capabil sa execute.

Noul internet se prefigureaza a fi semnatic, site-urile putand sa inteleaga sensul cuvintelor dupa cum apar ele in contextul semantic. Mai exact, noul intenet va folosi aplicatii de inteligenta artificiala intuitiva.

Directia pe care web 3.0 o va lua este transformarea web-ului din aplicatii separate intr-o baza de date care va deveni un gigant interoperabil integrat intr-o lume virtuala, o lume ce va permite transpunerea activitatilor umane pe internet.

In mod sigur web 3.0 va amplifica atat capacitatile pe care internetul le are cat si polemicile referitoare la risipa cominicationala, izolarea fizica prin comunicarea online, anomaliile comunicationale in mediul virtual, etc. Totusi, nu ma pot abtine sa nu intreb cum va arata web 4.0.

Leave a Comment