Internetul depaseste ziarele ca prima sursa de informare in S.U.A.

Un recent studiu arata ca doua cincimi dintre americani se informeaza pe probleme nationale si internationale de pe internet, iar la grupa de varsta 18-30 de ani se observa chiar ca mediul online devine o sursa aproape la fel de populara ca si televiziunea.

Potrivit studiului efectuat de institutul Pew Research Center for People & the Press, internetul a devenit principala sursa de informare a americanilor exceptand televiziunea. Acelasi studiu arata ca populatia SUA prefera internetul in defavoarea print-ului.

Intrebati care este cea mai importanta sursa de informare pe probleme nationale si internationale, 70% dintre respondenti au ales televiziunea, 40% dintre ei internetul si 35%, ziarele (raspuns multiplu). Importanta este si tendinta, televiziunea scazand de la 74% in 2007 la 70%, in timp ce internetul a inregistrat o crestere de la 24% la 40%. Ziarele au intregistrat o crestere de doar 1%, de la 34% in 2007, la 35%.

Studiul mai arata si care au fost cele mai importante stiri din anul 2008 in S.U.A. Participantii la studiu au fost intrebat ce stiri au urmarit indeaproape. 70% dintre repondenti au urmarit stirile referitoare la conditia economiei S.U.A., 665, cresterea pretului petrolului, 62% problema ajutorului financiar oferit Wall St., 61% alegerile prezidentiale si 59% scaderea drastica a burselor (raspuns multiplu).

1 Comment »

  1. Mircea Popescu said,

    January 8, 2009 @ 13:18

    Cam asta e tendinta care este.

    Remarcabil cum teme precum violuri omoruri si alte prostii nu se vad in top nicaieri. Oare le va pica fisa si editorilor/producatorilor ? Poate.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment