Happy Birthday Mr. Virus!

Pe 11 noiembrie, acum 25 de ani cercetatorul american Fred Cohen prezenta lumii primul computer virus. Desigur, virusul prezentat parea doar un proiect academic fara aplicatie in lumea reala. Totusi, virusii au devenit de atunci responsabili pentru daune impresionante.

In primii ani, virusii erau creatii inofensive ale computer geeks-ilor ce ajungeau intr-un alt computer unde apareau ca pomi de craciun sau citate pe desktop. Virusii de la inceput aveau ca unic scop tramsniterea unui mesaj. Elk Cloner, un virus creat in 1982 printa un scurt poem (It will get on all your disks/ It will infiltrate your chips/Yes it’s Cloner!/ It will stick to you like glue/ It will modify ram too/ Send in the Cloner!). Alti virusi transmiteau mesaje politice sau aduceau in atentie probleme sociale.

De la simpla distractie s-a ajuns la virusi ce modifica sau distrug date, software etc. Poate cel mai bun exemplu este virusul ,,ILOVEYOU” (4 mai 2000) care a infectat 10% din computerele conectate la internet si a produs pagube de 5.5 miliarde $.

2 Comments »

  1. dimitri said,

    November 19, 2008 @ 11:18

    Ce e aia sitractie? 🙂

  2. Cristi said,

    November 19, 2008 @ 11:21

    Am corectat, multumim! 😛

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment