Fara ;-) este :-(

O agentie ruseasca de publicitate a cumparat de curand licenta pentru emoticon-ul 😉 si doreste sa faca bani astfel. Totusi, utilizatorii privati nu vor trebui sa scoata portmoneul de fiecare data cand pun cate un emoticon intr-un SMS sau e-mail, deoarece plata se va face doar in cazul companiilor care doresc sa utilizeze emoticon-ul in mesajele publicitare.

Exista totusi si antecedente: in 2000, o companie americana a inregistrat emoticon-ul :-), iar in 2001 a trimis un comunicat de presa fals prin care anuntau ca vor da in judecata utilizatorii de internet pentru folosirea acestui semn. Imediat, protestele au aparut, iar compania a trebuit sa explice faptul ca aceea fusese doar o gluma. De asemenea, mai multe emoticon-uri, printre care si :-), 🙂 si 🙁 sunt trademark-uri in Finlanda.

Desi exista exemple ale folosirii emoticon-urilor inca din secolul 19, primul emoticon 🙂 folosit si inteles pe deplin de catre ceilalti a fost scris in 1982 de catre Scott Fahlman intr-o discutie pe forumul Universitatii Carnegie Mellon despre umor.

Leave a Comment