Cand Ajax-ul e aiurea in tramvai… And an island never cries :)

Am aflat de la Iulian Comanescu ca Romania Libera si-a relansat situl.

Cateva observatii mici plus una foarte importanta, dupa parerea mea.

Alea mici:

1. Niste RSS-uri erau foarte utile. Think Web 2.0!

2. De ce inca se crede ca sectiunea “Publicitate” trebuie sa ocupe un loc predominant in meniu. I mean, de cate ori vine vreo mare corporatie sau agentie de publicitate zicand “Am vazut pe net ca vindeti si publicitate. Nu am fi ghicit niciodata.”

3. La ce bun un ceas in headerul paginii? Care sa arate exact timpul computerului? Macar daca arata ora Bucurestiului si pentru cei din diaspora, de exemplu.

In rest totul e ok, in afara de marea mea nemultumire:

E un exemplu foarte clar cum sa nu folosesti AJAX-ul de dragul AJAX-ului. Daca va uitati la URL-uri o sa vedeti ca nu se schimba nimic. Ramane tot timpul index.php. Ceea ce e supernasol pentru motoarele de cautare. Care or sa vada exact o singura pagina. Aparent, pana acum cam 15-20% din vizitatori veneau din motoarele de cautare. De acum vor ajunge doar cei care cauta “Romania Libera”.

Mai mult, e o chestie complet neuzabila pentru toti utilizatorii. Ce fac daca vreau sa imi stochez si eu cateva articole pe care sa le citesc mai incolo? Cum salvez URL-urile? Fireste s-ar putea sa existe niste parametri apendati la trimiterea articolelor pe email, insa cum facilitatea asta nu functiona la ora cand m-am uitat, nu am putut sa imi dau seama.

Si ce fac daca vreau sa linkez la un articol din RL de pe un alt site, de exemplu?

Ma gandesc ca ei au facut-o ca sa evite diversele situri ce agrega content, insa mi se pare o alegere complet contraproductiva. Sa incerci sa te transformi intr-o insula total izolata in lumea asta fluida a webului dovedeste o neintelegere profunda a modului in care se creeaza si se propaga valoarea si contentul in web.

PS. Si ca tot e vorba aparent despre intelegeri defectuoase ale modului in care merg lucrurile in internet, uite un post misto de tot al lui Vladimir despre un seminar de la Zilele Biz. Complet hilar, aproape te intrebi daca nu merita banii respectivul workshop, in vremurile noastre cand astia de la Hollywood nu mai fac comedii bune.

4 Comments »

 1. Madalin Matica said,

  October 30, 2006 @ 00:00

  Is it like that ? hmm… don’t think so… dar daca poti emite judecati de valoare in absenta vizionarilor sau a cel putin 4-5 opinii… u r my guru. Sau ai avut o viziune asupra a ceea ce a fost 🙂 (ok,ok delete this post.. is not mean , just ironic)

 2. catalin said,

  October 30, 2006 @ 07:57

  Madalin, nu am fost acolo, dar merg pe prezumtia ca cele relatate de Vladimir au fost adevarate. Am stat de vorba cu el prima oara acum vreo doua saptamani si mi se pare un tip foarte ok – deci credibil.
  Faza de a efectua plati ale abonamentului de mobil prin sms ad infinitum mi se pare foarte funny. Plus inca cateva.
  Daca a fost altfel si acele replici nu s-au rostit, atunci nu a fost hilar.

 3. Madalin Matica said,

  November 4, 2006 @ 13:35

  Catalin… daca te uiti in commenturile la postul lui Vladimir vei vedea ca este ca in bancul cu Radio Erevan ( da, cu masina care era bicicleta si care nu s-a dat cadou ci s-a furat etc).
  Poate nu a fost pentru avansati in e-commerce (well.. numele workshopului era Cum sa construiesti un magazin online si nu vad de ce cei avansatii ar veni la un workshop ptr incepatori..poate ptr a se simti The Kings of The Hill) dar a avut sens, logica si coerenta. Si sala a aplaudat prezentarile.
  OK, ptr mine nu a fost nimic nou dar …. cei care sunt ft bine pregatiti in asa ceva nu sunt targetul.
  Sunt de acord cu orice dar.. come on.. comedie Hollywood .. that was mean.
  PS:
  Plati sms ad infinitum… nu am auzit partea asta. Si Orange nu cred ca ar face asa o afirmatie…

 4. catalin said,

  November 6, 2006 @ 10:55

  Madalin, am citit comentariile si acum cred ca intr-adevar situatia a fost mai nuantata. Vladimir scrie foarte bine 🙂
  Si sa stii ca am o parere foarte buna despre DotCommerce. Pe cuvant. Sper sa ajungem o data sa bem o bere. Nu de alta, dar tragem la aceasi galera, in definitiv. 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment