Captivate, not Intimidate

Se facuse deja 10 si sala era pe jumatate goala. Mobilizati probabil de vocea ce anunta in microfon, intr-o romana stricata, “cinci minute”, oamenii incep sa se stranga. Si asa debuteaza prima conferinta a zilei la Internetics, “Creating Designs That Will Captivate Not Intimidate Users”.
Speaker-ul, un tip simpatic de la o agentie de web design cu nume greu de pronuntat. Intamplator, cea mai buna din Europa.

Ceea ce nu e de mirare, daca ne gandim la principiile dupa care se ghideaza: user-centered approach, simplitate, crearea de legaturi puternice cu clientii, proiecte si executii care sa iasa in evidenta. Cel mai bun exemplu: Virgin Atlantic, client devotat al Conchango si poate singura companie aeriana care si-a transpus online atentia pe care o acorda clientilor offline. Nu orice firma isi permite sa isi intampine vizitatorii pe site cu un “hello gorgeous”, dar Virgin Atlantic o face si o face cu succes.
Si se pare ca “distractia”, una din valorile principale ale brandului, este nu numai acceptata ci apreciata de clienti, avand in vedere ca la o simpla cautare pe Google dupa cuvintele-cheie “I Love Virgin Atlantic” gasim 75 de pagini de rezultate.

O performanta interesanta, cu care nu stiu cate companii din .ro s-ar putea lauda. Fara indoiala ca la aceasta “popularitate” a contribuit si acea unique user experience de care vorbea Dawson. Sa te pui in pielea celuilalt, sa-i intuiesti nevoile, sa-i oferi un anumit design si o anumita tehnologie pentru ca il ajuta cu adevarat, nu pentru ca sunt “la moda” in momentul respectiv.

Cam asta spunea Dawson, si spunea bine. Alte pareri despre acest subiect am mai gasit aici, aici si aici.

2 Comments »

  1. Mircea Scarlatescu said,

    November 2, 2007 @ 12:30

    Dap, de fapt cred ca nici o companie din .ro nu prea se poate lauda cu asa ceva…. E si o problema de buget, si una de mentalitate.

  2. Oana said,

    November 2, 2007 @ 12:37

    Exact. Si din pacate, de un buget mai faci rost cumva, dar ca sa schimbi mentalitatea iti trebuie vreo cativa zeci de ani…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment