Archive for September, 2009

Baby bloggers

Parintii mei nu prea se descurca la computere. OK, stiu ce este acela un computer, au unul acasa, il folosesc pentru a trimite e-mail-uri, pentru a cauta cateva lucruri pe Google dar cam atat. Am incercat la un moment dat sa le explic cum sta treaba cu blogurile. Ulterior, mama m-a sunat de vreo doua ori pentru a cere detalii, dupa care a renuntat. Nici acum nu au inteles bine ce fac (a se intelege, a trebuit sa le explic cand m-am inscris la facultate si ce este PR-ul, cred ca ma considera nebun, aleg toate domeniile pe care ei nu le inteleg). Au lucrat in industria de armament, proiectau tancuri.

Contrar parintilor mei, parintii din zilele noastre obisnuiesc sa le faca fotografii bebelusilor in toate ipostazele si sa le puna pe bloguri. Si parintii nostri faceau astfel de poze. Pana aici totul e frumos, parintii isi iubesc copilul, prietenii comenteaza la posturile lor etc. Peste vreo 15 ani va fi mai dificil, bebelusul de astazi isi va cauta numele pe Google si se va gasi gol pusca in pat, in cada, el sugand un deget, el pe o blanita de leopard, el imbracat in fetita. Pozele noastre stau ascunse intr-un sertar, ale lor vor fi pe blog, pe vreun cont de Facebook uitat, pe Flickr, pe Scribd, undeva intr-un cotlon al Internetului.

Uitati-va bine la blogurile cu poze ale unor bebelusi si retineti figurile, peste 20 si ceva de ani o sa aveti intalniri cu ei pentru ca vor fi recent angajati la vreo firma cu care veti colabora.

Comments

Interviuri si premii

Ultimele noutati de la TreeWorks. In timpul Webstock 2009, ZeList, proiectul dezvoltat de TreeWorks, impreuna cu MyVideo au luat interviuri mai multor persoane din industria online romaneasca, printre care si unor bloggeri de succes. Persoanele care au acceptat sa raspunda la intrebari sunt: Nihasa, Buddha, Piticu, Doru Panaitescu, Vladimir Oane, Adrian Ciubotaru, Mihai Irinel, Cristian Manafu, Adrian Soare, Ciprian Stavar si Costin Cocioaba. Vizionare placuta!

De asemenea, TreeWorks a castigat in cadrul galei Webstock Awards de anul acesta doua premii, locul 3 la categoria Content Aggregation cu UBIX.ro, filtrul tematic al blogosferei, si locul 1 la categoria User Generated Content cu TPU.ro. Premiile obtinute sunt o recunoastere a valorii si profesionalismului, dar si motive de lauda infinita, osanale si ofrande din partea fanilor. Inca putin si ne dezvelim o statuie. 🙂

Comments (3)