Archive for August, 2009

5 moduri in care Facebook poate sa-ti strice viata

Eu si colegii mei suntem facebook-isti silentiosi. Avem cate un profil saracacios, o mana de prieteni, dar nu prea ne-a prins fenomenul. Asta nu ne impedica, totusi, sa radem nitel pe seama celor mai putin atenti cu datele lor private. Sau sa ne intristam, dupa caz. Iata cateva cazuri de Facebook-disasters:

1. Facebook Divorce

“Neil Brady has ended his marriage to Emma Brady.” Asta a scris un britanic pe “peretele” lui de Facebook. Desigur, doamna Brady habar n-avea despre ce vorbeste sotul ei. Cand s-a intors acasa, el a pretins ca nu s-a intamplat nimic, insa casnicia s-a incheiat la scurt timp dupa. Acum, Neil locuieste cu mama lui. In your face, Neil.

via

2. Facebook Crime

Keeley Houghton, 18 ani, a scris pe “peretele” ei de Facebook ca o va ucide pe Emily Moore: „Keeley is going to murder the bitch. She is an actress. What a f***ing liberty. Emily F***head Moore.”. Pe vremea mea, baietasii de cartier se amenintau frecvent cu “Te omor, sa moara mama” si nu pateau nimic. Acum, insa, justitia e ceva mai sensibila si a pune o amenintare cu moartea pe Facebook te costa cam 3 luni de inchisoare. In your face, Keeley.

via

3. Facebook Arrest

Un hot din Noua Zeelanda (nu i s-a dat numele) jefuia un bar. Pentru ca i s-a facut cald, si-a dat jos masca de pe fata si si-a sters fruntea de sudoare tocmai la timp pentru a-i fi prinsa moaca de camera de supraveghere pe care n-o vazuse pana atunci. Politistii au pus filmuletul pe Facebook si au rugat oamenii care il cunosc sa il identifice sau sa le furnizeze piste. In putin timp, era arestat. In your face, hotule-din-Noua-Zeelanda.

via

4. Facebook Firing

O tipa se plictiseste la serviciu. Isi uraste seful si i se pare ca are un job neimportant. Scrie pe Facebook despre asta. Din pacate, uita ca seful e in lista ei de prieteni. Seful nu uita si ii da un raspuns memorabil (click pe link mai jos). In your face, .. you!

via

5. Facebook Assault

Quinn Ojinnaka se relaxa intr-o miercuri dupa-amiaza pregatindu-se sa se uite la un meci de baschet. Sotia lui insa avea alte planuri. Descoperise ca sotul ei adaugase (cel mai probabil) o femeie suspecta ca prieten pe Facebook, asa ca l-a injunghiat in picior cu un pix. Domnul Ojinnaka a raspuns ca un adevarat barbat si a scuipat-o, apoi a aruncat-o pe scari. Apoi, Politia a avut grija de el. In your face, Ojinnaka!

via

Special: Eurovision Arrest

Se pare ca si banalul concurs Eurovision iti poate aduce necazuri. 43 de persoane din Azerbaidjan care au votat cu reprezentantii Armeniei la Eurovision 2009 au fost anchetati. Ei au fost acuzati ca nu sunt patrioti si ca reprezinta o amenintare pentru securitatea nationala.

via

Comments (1)

Batranul walkman

In iunie am citit un reportaj despre un pusti de 13 ani care a renuntat pentru o saptamana la iPod pentru a “lua in teste” un walkman si de atunci tot vreau sa scriu despre asta. 🙂

Comentariile pustiului sunt foarte sincere si bietul de el se tot mira de walkman-ul care e prea mare, prea gri, prea incomod (el voind probabil unul care e “just right”, ca in povestea cu Goldie Locks). Vine cu el si la scoala, iar colegii il trateaza cu un umor surpinzator de gentil: “No-one uses them any more.”, spune unul. “That would be hard to lose.”, remarca altul. “Groovy”, spune un al treilea. Presupunem ca, totusi, copilul si-a luat cateva palme peste ceafa de la colegii mai bine facuti, alaturi de niste mentionari despre mama sa, dar BBC s-a gandit sa ne ofere varianta PG a povestii.

In continuare, copilul se minuneaza de faptul ca trebuie intoarsa caseta, ca nu exista buton de “next track” sau de “shuffle”. Gaseste rapid o solutie pentru problema din urma – da pe “Fast Forward” si se opreste la intamplare undeva. Totusi, tatal sau il aduce cu picioarele pe pamant, spunandu-i ca asa cel mai probabil va agata caseta. Tough luck, kid.

La sfarsit, dupa o saptamana grea, pustiul suspina: “I’m relieved that the majority of technological advancement happened before I was born, as I can’t imagine having to use such basic equipment every day.”

Reportajul m-a facut sa ma gandesc la ziua cand am primit eu primul walkman si la urmatoarea zi, ziua in care l-am stricat. Si la teancul de casete Gaz pe foc, Enrique Iglesias si Andrea Bocelli pe care aveam de gand sa le ascult la el si n-am apucat niciodata. Of.

Comments (1)