Archive for April, 2009

Cine e pe Twitter?

Asthon Kutcher intrecea acum cateva zile CNN-ul in batalia pentru un milion de follower-i pe Twitter. Cred ca ar fi interesanta o analiza a prezentei pe twitter a canalor media autohtone:

Financiarul: 1015 follower-i si 491 de update-uri.
Realitatea: 575 de follower-i si 38.947 de update-uri.
Stirile ProTV: 501 follower-i si 15.130 de update-uri.
Cotidianul: 445 de follower-i si 21.194 de update-uri.
Adevarul: 309 follower-i si 558 de update-uri.
Playboy: 302 follower-i si 21 de update-uri.
Europa FM: 269 de follower-i si 1.778 de update-uri.
Antena 3: 168 de follower-i si 12.112 update-uri.
Mediafax: 110 follower-i si 5.224 de update-uri.
Cancan: 90 de follower-i si 2.783 de update-uri.
Academia Catavencu: 86 de follower-i si 10 update-uri.
Gazeta Sporturilor: 64 de follower-i si 43 de update-uri.
Radio Zu: 54 de follower-i si un update.
Jurnalul National: 47 follower-i si 42 de update-uri.
ProSport: 41 de follower-i si 3.403 update-uri.
Pro FM: 38 de follower-i si 14 update-uri.
Ziarul de Iasi: 22 de follower-i si 3 update-uri.
Libertatea: 20 follower-i si 5 update-uri.
Prima TV: 9 follower-i si 6 update-uri.
Business Standard: 9 follower-i si 3 update-uri.
Radio Guerrilla: 3 follower-i si un update.

Comments (5)

Ecosistem web 2.1

In ultimul numar din Biz apare un foarte bun dosar despre noul web – proiecte inovatoare si “arhitecti” – persoane din industrie.
De la noi (TreeWorks) apar eu (Catalin Tenita).
Ce vreau sa spun e simplu: cei 50 de “arhitecti” reprezinta echipe, de fapt (de 5-10-15-20-50-100 de oameni). Care au pus osul la treaba, care au facut chestii misto (si chestii mai putin misto).
Meritul pentru ca exista un ecosistem le apartine in primul rand lor. Oamenilor mai putin vizibili prin presa si blogosfera, oamenilor care vin cu idei bune, care te critica cand vii cu tot felul de fantasmagorii, care incearca sa optimizeze cat mai mult codul pentru a cere cat mai putine resurse hardware, oamenilor care sunt veseli si care cred in ceea ce fac oamenilor care depun efort si pentru lucrurile efemere, oamenilor care incearca sa puna suflet in orice, oamenilor care nu se supara daca sunt zoriti, oamenilor care stau dupa program ca sa rezolve ce e de rezolvat.

Va multumesc, baieti si fete de la Treeworks 🙂 Si va multumesc, baieti si fete din toata industria. Hai ca o sa facem un lucru bun cu totii, daca ne tinem de treaba 🙂

Comments

Salvati planeta, nu mai trimiteti spam-uri

E-mail-urile nedorite nu sunt doar nedorite de catre utilizatori, dar fac si multi bani poluand natura. Institutul de cercetare ICF International a calculat ca cele 62 de miliarde de e-mail-uri spam trimise anul trecut au consumat 33 de miliade de Kilowati-ora, care au produs tot atatea emisii poluante cat 3,1 milioane de masini (mai exact, 7,5 miliarde de litri de benzina) sau cat un oras cu 2,4 milioane de locuinte in aceeasi perioada.

Salvam totusi natura daca ne gandim ca multe dintre spam-uri sunt blocate de filtre. Fara acestea am arunca anual in atmosfera tot atata CO2 cat 13 milioane de masini. Folosirea pe un an a e-mail-ului produce 131 de kilograme de CO2, dintre care 22% din spam.

Alte studii arata ca folosirea computerului si a internetului sunt responsabile pentru 2% din emisiile de CO2 la nivel mondial, tot atat de mult cat intreaga industrie aeronautica.

Comments (2)

Peste 60% dintre romanii din mediul urban utilizeaza Internetul

DailyBusiness a publicat ieri un studiu CATIbus efectuat de Mercury Research referitor la utilizarea Internetului in mediul urban. Studiul releva faptul ca 62% dintre romanii din mediul urban utilizeaza Internetul.

52% dintre persoanele chestionate (din mediul urban) folosesc mediul online pentru comunicarea personala, 35% il folosesc pentru navigarea pe world wide web si 31% pentru a descarca muzica, filme si jocuri.

In acelasi timp, 90% dintre tinerii intre 18 si 24 de ani folosesc internetul pentru comunicarea personala (e-mail, chat) si doar 8% dintre tinerii din aceeasi grupa de varsta nu utilizeaza Internetul deloc.

Comments

Bad view pentru Street View

Google a trimis de ceva timp in Europa mai multe masini dotate cu camere pentru ,,Street View”. Masinile au putut fi zarite pentru un timp si prin Bucuresti, desi cred ca cei de la Google vor avea mult de lucru la corectat pozele neclare rezultate in urma gropilor.

Desi un atac ar fi fost mai predictibil prin zonele obscure ale Bucurestiului, masinile Google au fost atacate in linistitul sat Broughton din Marea Britanie, unde oamenii au format un lant uman pentru a impiedica masinile sa le fotografieze strazile si casele.

Proiectul Street View de la Google este unul controversat si este disponibil pana acum pentru orasele mari din SUA, pentru parti din Franta, Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda, Japonia si pentru o mare parte din continentul Australia. In Romania, sistemul NORC ofera posibilitatea vizualizarii online a strazilor pentru Bucuresti si mai multe orase importante din Romania ca Brasov, Sibiu, Cluj Napoca, Timisoara, Iasi sau Constanta.

Comments