Archive for March, 2009

Ce am mai aflat

Bloggerita Heidi
In Germania, exista peste 500.000 de bloguri, scrise predominant de femei. Se pare ca 99% din blogurile germane sunt dedicate timpului liber si hobby-urilor.

Blestemul SMS-ului faraonului
In Egipt, trei oameni au fost arestati pentru ca ar fi trimis un SMS care se crede ca a ucis o persoana. Se pare ca SMS-ul i-a provocat victimei dureri puternice de cap urmate de o comotie cerebrala ce a provocat moartea.

Poza de familie, reclama pentru calmante
O firma americana a lansat echivalentul Google AdSense pentru fotografii. Reclamele apar atunci cand treci cu mouse-ul peste produsul ce apare in fotografie si te directioneaza spre site-ul de unde poti cumpara produsul.

.ortodox
Firma de web management ICann a anuntat ca este pe punctul de a lansa noi domenii top-level. Dupa prescurtarile tarilor (.ro, .de) sau ale autoritatilor (.org, .eu), firma doreste sa ofere domenii ale religiilor, cum ar fi .catholic, .islam sau .buddhist.
Biserica Catolica a reactionat rapid, deoarece exista nenumarate probleme care ar aparea in urma acestei lansari, cum ar fi faptul ca aceasta trebuie sa-si imparta/dispute domeniul cu inca 18 biserici. Problema devine chiar mai grava atunci cand .islam va fi dorit atat de siiti, cat si suniti.

Comments

Si Pamantul respira!

Acum ceva timp am vazut pe BBC World un scurt reportaj despre site-ul BreathingEarth.net. Prezentatoarea spunea ca site-ul este o simulare organica a planetei, pentru ca are efecte sonore si in fiecare secunda se intampla ceva (adica se nasc/mor oameni si se emit milioane de tone de CO2).

Acum ca ecologia a devenit o moda, BreathingEarth.net creeaza awarness intr-un mod original. Din punct de vedere grafic arata foarte bine, este interactiv si iti poti forma o idee despre ce se petrece in acest “organism viu” in care traim cu totii.

Date interesante:
In Romania se naste cineva la fiecare 2,2 minute, insa o persoana moare la interval de 2 minute (e destul de echilibrata balanta), iar ca medie, fiecare persoana emite 5,23 tone de CO2/an. Nu suna prea promitator, nu? Totusi, stam mai bine la emisii decat nord americanii (19,66), australienii (18,17), rusii (11,5) sau decat multi vecini europeni. China este uimitoare la rata natalitatii: o persoana se naste la fiecare 1,7 secunde si alta moare la interval de 3,4 secunde.

Ce am invatat prin acest site:
– Daca vrem sa respiram aer curat, trebuie sa incetam sa ne sufocam planeta.
– Online-ul este un mediu prin care se poate comunica creativ despre teme importante.

Comments