Archive for February, 2009

Viitorul pietei de online video advertising

Piata de online video advertising va reusi, potrivit unui studiu dat publicitatii de AccuStream iMedia Research, sa intregistreze o crestere de 22,5% in 2009 si de 28,2% in 2010. In conditiile actuale, rata de crestere va scadea cu 36%, dar totusi cresterea este semnificativa.

Studiul dovedeste ca, desi bugetele scad, interesul pentru online video advertising ramane. In 2008, piata de publicitate integrata in materialele video a ajuns la 2,1 miliarde $, iar CPM-ul pentru o reclama preroll a fost in medie de 35 $.

Pana in 2013, piata de online video advertising americana va atinge 4.600 de milioane $, de la 587 de milioane $ in 2008. Estimarile pentru anul 2009 in aceasta privinta sunt de 850 milioane $, crescand in 2010 la 1.250 de milioane $, in 2011 la 1.850 de milioane $ si in 2012 la 3.000 de milioane $.

Afla mai multe despre acest studiu vizitand urmatoarea adresa. Informatii despre sistemul NoPrimeTime Video Ad Server-ul dezvoltat de TreeWorks gasesti aici.

Comments

Reputatia companiilor si comunicare online

Comunicatorii apeleaza tot mai des la mediul online pentru imbunatatirea reputatiei companiei. Internetul poate intr-adevar imbunatati imaginea firmei dar, acest proces trebuie sa aiba loc in cadrul unei strategii, deoarece acest mediu poate avea un revers puternic, comentariile angajatilor nemultumiti putand sa distruga reputatia companiei.

Potrivit unui studiu efectuat de agentia de PR Weber Shandwick, o mare parte dintre managerii companiilor nu constientizeaza riscurile gestionarii gresite a comunicarii interne, mizand pe comunicarea externa (in special in online).

Astfel, dintre aproximativ 700 de manageri intervievati, doua treimi nu considerau ca remarcile proaste pe care angajatii le au in mediul online despre companie pot dauna imaginii acesteia. In acelasi timp, 84% dintre acestia considera ca materialele negative aparute in presa despre companie sunt cel mai mare risc in pierderea increderii.

In acelasi timp, studiul arata ca 64% dintre managerii companiilor considera ca internetul este o modalitate foarte eficienta de a imbunatati reputatia companiei, iar 63% dintre respondenti folosesc intenetul pentru a obtine feedback de la client.

Comments

Online Faust

Dante Knoxx are 24 de ani, locuieste in Bournemouth, Marea Britanie, este somer si canta. La sfarsitul lunii decembrie, Dante Knoxx a introdus un anunt pe Ebay, ,,Suflet de vanzare”, ,,stare: folosit”. Cumparatorul va primi un act prin care sa certifice propietatea sufletului lui Dante Knoxx, 10% din castigurile obtinute din cantat, plantarea a trei pomi anual si rapoarte la sfarsitul anului despre starea sufletului. Pretul de pornire este de 27.000 de euro, iar, pentru cel care vrea sa cumpere direct, pretul este de 700.000 de euro.

Desi mai multe grupari religioase au replicat ca sufletul nu poate fi vandut mentionand ca acesta este propietatea lui Dumnezeu, licitatia continua. Este iefin sau scump? Dupa moarte, propietarul il va da in judecata pe Dumnezeu? Se aplica aici legea 112? Ebay a anulat in cele din urma aceasta licitatie.

Comments