Archive for September, 2008

This game sucks!

TechCrunch ne povesteste despre lansarea unui nou site, GamerTrainer. Ei spun ca, in ziua de azi, nu e nimic mai amuzant decat a privi o persoana care incearca un joc pentru prima oara. Apasa simultan pe prea multe butoane, isi impusca aliatii si se izbeste cu capul de pereti, in timp ce zbiara “THIS GAME SUCKS!”. Iar o experienta proasta cu un produs vine din probleme de marketing si duce spre abandonarea produsului in sine.

Asa ca, in era in care jocurile nu mai au doar un User Manual, ci carti intregi cu ghiduri de folosire, GamerTrainer iti ofera sedinte de “tutoring”, contra a 30 $/ora, in care experti cu experienta solida in jocul respectiv te invata… cum sa te joci. Momentan, ei ofera suport pentru urmatoarele jocuri: Battlefield: Bad Company, Call of Duty 4: Modern Combat, Guitar Hero III and Rock Band, Halo 2 and 3, Madden NFL 09, Rainbow Six Vegas 1 and 2, Super Smash Bros. Brawl si World of Warcraft.

Imi aduc aminte de o perioada gri din viata mea de gamer(itza) juvenila, cand mi-a dat mari batai de cap jocul Indiana Jones (acela 2D, facut de Lucas Arts). Tin minte ca ajunsesem la o scena in care eram intr-o barca si trebuia sa ghicesc coordonatele care ma duceau spre o pestera subacvatica. Dupa saptamani intregi de truda, le-am ghicit si am ajuns in pestera! Doar ca acolo era foarte intuneric si tot ce reuseam sa fac era sa-l izbesc pe Indiana cu capul de stalactite (sau stalagmite?). La un moment dat, insa, mi s-a parut ca parca-parca se face putina lumina in pestera, asa ca am dedus ca este vorba, probabil, de un test de enduranta: trebuie doar sa astepti pana se face dimineata! Am lasat computerul deschis toata noaptea, iar dimineata mi-a fost zdrobit sufletul cand l-am gasit pe Indiana in aceeasi bezna si cu aceeasi privire clueless pe fata. Am dezinstalat jocul si am revenit la Supaplex. Cei de la GamerTrainer ar fi putut, insa, intoarce aceasta situatie imediat. 🙂

Comments (2)

O cunosc pe Angelina Jolie

 In 1929, scriitorul maghiar Frigyes Karinthy propunea in nuvela ,,Verigi” conceptul prin care oricare din noi este conectat cu orice alta persoana de pe planeta printr-un lant de cunostinte care are cinci verigi intermediare. Teoria, cunoscuta sub numele de “six degrees of separation” a fost elaborata de psihologul american Stanley Milgram in 1967 care spunea ca in toti oamenii sunt legati prin oamenii pe care ii cunoastem si interese.

Enuntata intr-o lume in care, internetul, telefonia mobila ori social networking-ul nu erau cunoscute, teoria s-ar putea dovedi gresita, iar numarul verigilor sa se reduca la trei. Potrivit unui studiu efectuat de Jeff Rodrigues, specialist in social networking, 97% din participanti spun ca se simt mult mai apropiati de alti oameni astazi decat in trecut. Studiul arata releva faptul ca alaturarea in comunitati care au interese comune (hobby-uri, sport, muzica, religie, sexualitate, etc.) dar si telefonia mobila si e-mail-urile reduc numarul de verigi de la sase la trei.

Asa ca, daca eu te cunosc pe tine si pe alti doi oameni, tu cunosti alti trei oameni si unul dintre ei cunoaste alti trei oameni, iar unul dintre acestia cunoaste alti trei oameni si intamplator pe una dintre aceste cunostinte o cheama Angelina Jolie, mi-ai putea da numarul ei?

Comments