Archive for March, 2008

Don’t call us, we’ll call you!

Scrisesem jumatate de post, despre un subiect complet diferit decat cel pe care il voi aborda acum si vroiam sa pun un link catre blogul lui seth. Punand linkul am descoperit un articol foarte interesant, mai ales in lumina ultimelor evenimente.

Cand am inceput sa ne cautam potentiali noi colegi, am primit foarte multe cv-uri corecte. Insa un cv corect nu va ajunge neaparat pe shortlist, ci intr-un teanc alaturi de alte cv-uri corecte pe care nu le vom citi a doua oara. Asa cum orice produs are un USP care il diferentiaza de restul, orice persoana care intra intr-o competitie ar trebui sa se gandeasca la un mod prin care sa se detaseze de ceilalti concurenti.

Oricat de pretentios ar suna, brandingul personal este la fel de important ca facultatile terminate si diplomele obtinute. De cele mai multe ori, diferenta dintre un candidat acceptat si unul respins nu o fac cateva atestate in plus, ci acel ceva care nu e cuprins in nici un manual de resurse umane: de la voluntariat, la implicare in proiecte de cercetare sau pasiuni neobisnuite.

Drumul spre obtinerea unui job poate fi destul de anevoios iar interviul de angajare nu e niciodata usor, indiferent de care parte a mesei te-ai afla; mai ales ca in ciuda aparentelor, e la fel de greu sa spui don’t call us, we’ll call you pe cat e sa auzi asta.

Comments (4)