Archive for November, 2007

Delivering future to the end-user

Cu aceasta promisiune ne-a sedus seminarul de Networked Media organizat ieri de McCann-Erickson. Si nu doar pe noi, daca ne gandim ca inainte chiar de ora stabilita, o multime de specialisti in media, telecomunicatii, advertising si alte asemenea domenii interesante erau deja acolo asteptand inceperea ostilitatilor.

Si intr-adevar s-a demarat in forta, cu o discutie despre modul in care evolutia tehnologiei afecteaza televiziunea clasica. Sau de fapt o provoaca la performanta? Mai au formatele traditionale vreo sansa in conditiile in care totul pare sa conduca din ce in ce mai mult spre atotputernicia utilizatorului? Daca el are timp doar pentru jurnale de stiri de 3 minute primite pe telefonul mobil, inseamna asta sfarsitul televiziunii as we know it?

Intrebari interesante, care nu numai ca nu si-au gasit raspunsul dar au fost amplificate de discutiile ce au urmat. Avem Mobile TV si Interactive TV, dar stim ce sa facem cu ele? Exista continut suficient de calitativ pe care consumatorii sa-l plateasca? Si daca nu, de ce?
Poate e in continuare mai profitabil sa ne bazam pe publicitate pentru a putea oferi gratuitate. Dar este industria de advertising pregatita pentru provocarile ridicate de Networked Media? Prin alte parti cam este, dupa cum ne-a demonstrat un domn de la dentsu Italia. Prin aste parti, cam nu (inca).

Seminarul s-a incheiat la fel de aprins cum incepuse, cu o dezbatere pe tema continutului generat de utilizatori. Ce este, ce nu este si cum sa depasim aceasta “etapa a filmuletelor funny” care ne asalteaza din toate colturile Internetului. N-ar trebui sa fie o noutate pentru nimeni ca user-generated content presupune mai mult decat atat.

Discutii aprinse, invitati interesa(n)ti, subiecte controverste: ziua de ieri a fost o surpriza placuta in peisajul evenimentelor de gen. Si nu doar pentru ca s-a desfasurat in acelasi studio in care se filmeaza si “Surprize-Surprize”.

Comments

Stiri de ultima ora!

Probabil va intrebati de ce n-am mai scris atat de des aici in ultima vreme. Ei bine, am fost foarte prinsi cu tot felul de proiecte interesante pe care abia asteptam sa le vedeti.

Despre unul din ele puteti citi pe site-ul si blogul Internetics, mai exact aici si aici.

Lor le-a placut ce le-am povestit. Voua?

Comments

Evenimente, evenimente, evenimente

Ca tot vorbeam acum ceva vreme despre conferintele si evenimentele ce se organizeaza din ce in ce mai des in peisajul autohton, iata ca nici in toamna asta nu ne vom plictisi.

Ieri am fost pe la Zilele Biz, si am asistat si la prima editie a competitiei 11 Minute. Concept nou pentru Romania, 11 Minute isi propune sa fie un loc de intalnire al antreprenorilor ce isi prezinta proiectele vizand internetul si new media.

Proiectul mea preferat a fost chiar cel castigator. Idee interesanta, prezentare catchy, mai ales ca Vladimir a fost singurul care nu a stat ascuns in spatele pupitrului ci a “exploatat” toata scena din dotare. Numai sa fie gata cat mai repede produsul final, ca eu una deja am probleme serioase cu urmaritul tuturor conturilor, site-urilor si blogurilor pe care activez 🙂
Mi-au mai placut prezentarea lui Mircea, care a fost cu siguranta cea mai personalizata, si cea pentru “intelligent people with refined tastes” a lui Emi.

Una peste alta o competitie stransa, cu proiecte care mai de care mai promitatoare. Daca n-ati fost puteti vedea lista completa a participantilor aici, ca sa stiti ce ati ratat.

Comments (2)

Captivate, not Intimidate

Se facuse deja 10 si sala era pe jumatate goala. Mobilizati probabil de vocea ce anunta in microfon, intr-o romana stricata, “cinci minute”, oamenii incep sa se stranga. Si asa debuteaza prima conferinta a zilei la Internetics, “Creating Designs That Will Captivate Not Intimidate Users”.
Speaker-ul, un tip simpatic de la o agentie de web design cu nume greu de pronuntat. Intamplator, cea mai buna din Europa.

Ceea ce nu e de mirare, daca ne gandim la principiile dupa care se ghideaza: user-centered approach, simplitate, crearea de legaturi puternice cu clientii, proiecte si executii care sa iasa in evidenta. Cel mai bun exemplu: Virgin Atlantic, client devotat al Conchango si poate singura companie aeriana care si-a transpus online atentia pe care o acorda clientilor offline. Nu orice firma isi permite sa isi intampine vizitatorii pe site cu un “hello gorgeous”, dar Virgin Atlantic o face si o face cu succes.
Si se pare ca “distractia”, una din valorile principale ale brandului, este nu numai acceptata ci apreciata de clienti, avand in vedere ca la o simpla cautare pe Google dupa cuvintele-cheie “I Love Virgin Atlantic” gasim 75 de pagini de rezultate.

O performanta interesanta, cu care nu stiu cate companii din .ro s-ar putea lauda. Fara indoiala ca la aceasta “popularitate” a contribuit si acea unique user experience de care vorbea Dawson. Sa te pui in pielea celuilalt, sa-i intuiesti nevoile, sa-i oferi un anumit design si o anumita tehnologie pentru ca il ajuta cu adevarat, nu pentru ca sunt “la moda” in momentul respectiv.

Cam asta spunea Dawson, si spunea bine. Alte pareri despre acest subiect am mai gasit aici, aici si aici.

Comments (2)

We are the champions!

Dupa cum era de asteptat, TreeWorks si-a adjudecat niste premii si la Internetics-ul de anul asta. Premii importante, pentru doua proiecte de care suntem foarte mandri: mediafax si no prime time.

La anu’ o s-o facem si mai lata!

Comments