Archive for October, 2007

Ze lansare of ZeList

Avem o idee. Ce facem cu ea? In stadiul asta eram acum cateva saptamani cand muzele ne-au inspirat sa cream Zelist. Insa pe masura ce am lucrat le el ne-am dat seama de un lucru foarte important. Cand demarezi un proiect din pura pasiune, il tratezi de parca ar fi copilul tau: ii veghezi fiecare pas si te ingrijorezi atunci cand lucrurile nu merg cum ar trebui. Faci tot ce tine de tine pentru a-l ajuta sa “creasca”, fara sa te intrebi neaparat ce va deveni cand se va face mare. Pentru ca uneori calatoria e mai importanta decat destinatia in sine.
Acum ca am avut grija de el si s-a facut maricel credem ca a venit momentul sa-l scoatem in lume si sa ne mandrim cu el. Catalin va va face cunostinta maine, la Toolbox, cu “copilul” nostru. Suntem siguri c-o sa vi se para cel putin la fel de frumos si destept pe cat ni se pare si noua.

Comments (2)

Cafea cu parfum de bani

Stau la birou si ma uit pe niste site-uri de stiri in timp ce sorb din cafeaua de dimineata. Inceputul unei noi zile on the job. Brusc imi dau seama ca alte cateva milioane de oameni fac exact acelasi lucru in exact acelasi timp cu mine. Nu stiu daca e reconfortant sau ingrijorator, si nici n-am timp sa meditez la asta. Coincidenta sau nu, langa mine e ultimul numar din BusinessWeek. Cu Starbucks pe coperta. Read the rest of this entry »

Comments

zelist to do

Maine o sa actualizam cu rezultatele de pe saptamana in curs. Or sa mai apara vreo 1000 de bloguri in plus ceea ce o sa mai schimbe un pic rezultatele. Pana ajungem aproape de dimensiunea reala a blogosferei, rezultatele o sa sufere modificari cauzate nu numai de variatia saptamanala, dar si de introducerea in joc a unui numar mare de bloguri.

Ce vrem sa facem pe viitor:

1. Identificare dintre 2 adrese (ex: mynewblog.com and myoldblog.blogspot.com)

2. Detectare a limbii in care se scrie (pe criteriul romana/engleza/altele)

3. Recuperare zilnica a feedurilor si generare de statistici din ele (ex grafice cu numarul de posturi pe zile pentru un blog sau pentru toate blogurile analizate, numar de posturi pe orele zilei si pe zilele saptamanii, numarul mediu de posturi pe luna ale unui blog/frecventa de actualizare si asa mai departe)

3. Un fel de seismograf al activitatii in blogosfera dupa cuvinte cheie (ex: sa bagi cuvantul “Basescu” si sa vezi pe unde apare onorabilul presedinte prin bloguri, defalcat pe zile si pe scorul blogului)

Daca aveti idei interesante, comentati aici. Si poate se realizeaza.

Comments (2)

Cantitate versus calitate

Citeam in Campaign-ul de luna asta un amplu material despre piata in continua crestere a conferintelor de comunicare. Intr-adevar, acest gen de evenimente se organizeaza din ce in ce mai des in Romania. Insa dincolo de a ne mandri pur si simplu cu faptul ca iata, in sfarsit se intampla si “la noi” ceva, poate ar fi bine sa ne intrebam daca ele chiar aduc plus-valoare peisajului romanesc.

Plecand de la Zilele Biz si terminand cu Idea Forum, BrandCamp sau Marketing360, s-ar putea spune ca exista de toate pentru toti. Indiferent ca sunt studenti la comunicare, marketeri sau manageri, toti gasesc macar o conferinta care sa le starneasca interesul. In teorie, cel putin, caci practica ar mai avea nevoie de cateva ajustari. Pentru ca un eveniment sa aiba succesul scontat, prezenta unui “cap de afis” de renume este necesara, dar nu si suficienta. Daca speaker-ul livreaza un discurs prea putin personalizat pentru nevoile si asteptarile publicului respectiv, va sfarsi nu prin a-l seduce, ci prin a-l plictisi de moarte. Iar cand cafeaua de afara devine mai interesanta decat prezentarea dinauntru, e clar ca nici participantii si nici organizatorii nu si-au atins scopul propus.

Ca nu te poti adresa in acelasi mod diverselor publicuri, fara a tine cont ca sunt studenti sau reprezentanti ai middle management-ului este evident; ca aceste publicuri ar putea fi mai receptive e la fel de adevarat. Adevarata provocare este gasirea unui drum de mijloc si tine de noi sa il descoperim, indiferent de ce parte a salii ne-am afla.

Comments (1)