Archive for July, 2007

Mediafax.biz

Am terminat si dat drumul la Mediafax.biz

Pe afara poate parea un saitulet insa de fapt este o ditamai platforma de agregare de continut, de ordonare, gestionare, mixare, stocare, CeReMizare, billuizare si ce “-are”uri mai vreti voi. Specificatiile au fost cam 900 de pagini. Timpul de dezvoltare vreo 7 luni. E unul dintre cele mai tari chestii facute de noi, are tot felul de tehnologii si chestii interesante.

Bagam un studiu de caz pe treaba asta in curand.

Faza buna este ca produsul nostru va fi folosit de toate companiile cliente Mediafax – care nu sunt putine si nu sunt mici. Daca le place cum merge jucaria, e bine. Daca nu, atunci avem o problema ­čÖé

Comments (5)

Joobs

Silviu imi da un email (doua de fapt) intrebandu-ma ce parere am de proiectul lui – Joobs.ro.

Salut,
ti-am vazut interviul pe braintv.ro si mi-au placut multe din ce am auzit.
Incercind sa fiu succint si sa nu te retin mult,
ma gindeam ca ai timp 2 minute sa critici recent lansatul serviciu www.joobs.ro
Nu-l critica prea tare si incurajeaza-ne sa putem merge mai departe.
Astept raspunsul tau.
Numai de bine,
Silviu Savin

Asadar si prin urmare: Nu ma consider un mare guru al Internetului deci parerea mea nu are foarte mare importanta. Pe de alta parte am lucrat ca Project Manager la realizarea BestJobs (primul an si jumatate, inclusiv faza de lansare) inainte sa fac TreeWorks, deci ceva-ceva din industrie mai stiu.

1. Ideea e buna. Nisare corecta (si eu facusem un site de joburi nisat pe langa BestJobs – ITclimber ii zicea). Potentialul pietii este relativ mare, plus ca verticala poate fi replicata pe alte domenii daca prinde (ingineri, economisti etc)

2. Designul e frumos, uzabil, clar.

3. Ce e gresit:

A. introducerea platii (asta diminueaza drastic viteza de extindere a serviciului)

B. Faptul ca nu exista anunturi reale – companiile se duc acolo unde sunt alte companii

C. Lipsa unor statistici cu privire la numarul de utilizatori – Cati potentiali aplicanti am acolo daca pun un anunt?

Asadar cea mai mare problema e dupa parerea mea lipsa continutului. Daca ar fi dupa mine, as merge pe un model gen jobster.com – un jobs search engine care ar agrega continut specific de pe portalele mari si de pe siturile companiilor. As face eventual so o forma de web services pentru postarea de aduri direct de pe siturile altora si as incerca sa fac parteneriate de exemplu cu companiile care vand soft de resurse umane si contabilitate.

As liberaliza postarea de anunturi.

As baga niste features de comunitare: pe doua directii – discutii de programatori si discutii despre banutzi.

As gasi tot felul de chestii mai disruptive.

La momentul actual, sincer sa fiu, chiar daca ideea este buna – nisare, designul e dragut, lipseste chestia care sa te faca sa frecventezi situl fie in calitate de angajator, fie in calitate de utilizator.

Cam atat. Am preferat sa fiu cinstit, Silviu, si sa iti dau niste sfaturi de imbunatatire, decat sa spun “Great! Keep up the good work!”. Tu incerci sa te bati cu cativa grei validati de piata, iar daca nu esti foarte focusat si foarte disruptiv nu prea ai cum sa ii dovedesti. Daca vrei sa ai o sansa trebuie sa faci ceea ce ei nu pot sa faca (din temeri de brand, din frica de canibalizare, etc). Si sa executi superb si rasunator.

Comments (7)