Archive for September, 2006

“TV screen” cum zice si maestrul Bregovic

“Forget it all
The TV screen
TV screen makes you feel small
No life at all

Now that you have turned it off
It’s harder than you thought
No one wants to give a damn
Or even hear a thought “

Gandul asta a pornit de la Radu si de la noul site PROTV pe care l-am lansat (acum nu ma laud ca firma noastra l-a facut, dar chiar foarte complex si oamenii de acolo au o super-echipa care o sa-l sustina cu content din tot trustul).

Faza este ca intr-adevar s-a schimbat conceptul cu televiziunile:

1. S-a dus naiba televizorul pentru o parte a populatiei (aia mai cu banuti).
2. Dar televiziunea ca forta mediatica a ramas (de fapt chiar e un paradox – audienta scade in lume, dar profiturile cresc: vezi HBO care a avut in 2005 cea mai mica audienta, dar cele mai mari incasari – bine HBO merge pe abonamente, dar si cei care traiesc in publicitate o duc la fel de bine).
Baietii din liga grea sunt gata sa pompeze bani frumosi in online pentru ca inteleg ca televiziunea este noul radio (ca s-o spun mai eufemist ca Radu). Viitorul este highly-personalized content with highly-targeted ads. Si in care se pot face bani mult mai frumosi decat din cele o suta de feluri de a spune “detergent” gospodinelor. Uite un post misto pe tema TV advertising de la Eugen. Combinatia de TV + Internet permite sa distribui publicitate si la ceasuri Vacheron nu numai la Swatch. Si baietii grei or sa se prinda.

3. Televiziunea si trusturile mari de presa in genere or sa inceapa si in .ro lupta cu companiile pur-online. De vazut cat marketshare vor castiga. Cel putin pe continut eu zic ca nu au cum sa piarda. Si my feeling este ca nu vor cumpara. Pentru ca nu au de ce. Sau it’s better to build than to buy in their case. Parerea mea este ca firmele pur-online nu au ajuns la nivelul necesar ca sa fie investitii sigure (inca sunt mult-mult prea antreprenoriale si pot fi dizlocate relativ usor de trusturile media care au expunere mediatica mare.)
4. Strategia PROTV-ului de a baga video e o idee buna (trebuie bagat un pic mai mult continut text pentru oamenii care se afla la munci si nu vor sa dea play la orice – vezi CNN). Deoarece continutul video este complet copyrightabil (adica siturile de agregare nu il vor putea lua ca pe cel textual). Plus ca se diferentiaza si de ziare.

5. Aplauze si pentru increderea in dezvoltator (adica TreeWorks). Eu zic ca a fost o colaborare foarte buna. Si pentru deschiderea la sugestii.

Succes asadar. Si asteptam si alte initiative romanesti la acelasi nivel de complexitate si de sustinere cu continut.

Comments (6)

Noutati telegrafiate

  • Casa de piatra, Bridi!
  • Bine ati venit, Luciana si Livia!
  • La multi ani, Livia!
  • Good job TreeWorks for ProTv (Ionut si Ionut, Bridi, Emil si the rest of the team)
  • Good job TreeWorks for Prima next to be launched (Ioana, Andrei, Roxana, Ionut, Andreea, Bridi si the rest of the team)
  • Planning for beer!
  • Planning for teambuilding!
  • Planning for doing some other good stuff secret for the moment!

(PS. Put one hundred trees on our tab!)

Comments

Simplexity – Ora Ito

Ora Ito este la ora actuala unul dintre cei mai “hot” designeri de produse din lume. Este nascut in 1977.
Chiar daca nu are mare legatura cu webul postez aici cate ceva din povestea lui pentru ca mi se pare foarte plina de invataminte. Este vorba despre atitudine, despre vana, despre motivatie.
Desi este fiul unui cunoscut designer vestimentar francez (Pascal Morabito), juniorul nu a vrut nici o proptea de la taticu’, ba chiar si-a schimbat numele din Ito Morabito in Ora Ito (stiu, suna japonez, dar este francez 100%).

Drumul lui spre glorie este o foarte buna ilustrare a celebrei « Stay hungry, stay foolish ».
Baiatul si-a dat seama ca nu are chef sa mearga pe traseul batatorit de ceilalti: scoala de arte – plimbator de capsatoare intr-o agentie – junior designer – designer s.a.m.d
In schimb si-a suflecat manecile si a inceput sa faca ce stia cel mai bine: design.
Si nu pentru oricine… numai pentru nume ca Louis Vuitton, Swatch, Apple sau Levi’s.
Nu a contat faptul ca nimeni nu-i ceruse asta si ca nu lucra cu adevarat pentru aceste branduri.
Ce a contat cu adevarat a fost faptul ca designurile lui postate pe web au umplut magazinele cu oameni disperati sa cumpere acele produse inexistente (culmea a fost o fabrica din China care chiar a inceput sa produca designul lui Ito pentru un rucsac Louis Vuitton :-D)

Reactia marcilor la abuzul lui Ito ? L-au iubit.
Ca urmare, astazi lucreaza « pe bune » cu multe nume mari, iar creatiile sale imping vanzarile si consolideaza brandurile.

Morala povestii este ca atunci cand ai cu adevarat ceva valoros de spus nu trebuie sa astepti pana cand se face liniste, toata lumea sta jos si toate urechile sunt indreptate catre tine. Pentru ca acel moment s-ar putea sa nu vina niciodata. Este suficient sa o spui direct, fara menajamente, fara frica. Si vei fi auzit.

http://www.ora-ito.com/

Comments